Vojvođanke napravile najbolji ajvar u Srbiji! – Čestitke i od gradonačelnika Kikinde

Foto izvor: Kikinda.org.rs
Oglas

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, upriličio je danas prijem za članice Udruženja žena „Jedinstvo“ iz Ruskog Sela, pobednice ovogodišnjeg ciklusa nacionalnog takmičenja “Izađi mi na teglu”.

U konkurenciji 16 ekipa, po oceni stručnog žirija, Ruskoselke su tokom subotnjeg takmičenja pripremile najukusniji ajvar. Nada Turudija, kapitenka “Jedinstva”, navela je da su se u velikom finalu, našle kao drugoplasirana ekipa, iza Etno građanskog udruženja „Suvača“. Obe ekipe obrele su se u Beogradu, ali su ovoga puta Ruskoselke pripremile najukusuniji ajvar. Veliki pehar i teglicu ajvara ponosno su pokazale gradonačelniku:

Foto izvor: Kikinda.org.rs

-Kao predsednica udruženja i kapitenka ekipa mogu da vam potvrdim da nas krasi jedinstvo. Biće da je i u tome tajna našeg uspeha. Nakon dva druga mesta, konačno je stigla najvažnija pobeda. Izgleda da smo naš ajvar doveli do savršenstva. Pripremili smo 17 teglica, a većinu odmah i podelile. Jako smo srećne i ponosne, zbog nas lično, ali i Ruskog Sela i Kikinde. I tokom takmičenja u Beogradu čulo se da Kikinda, kao retko koja lokalna samouprava u Srbiji, vodi računa o seoskim i udruženjima žena- podvukla je Turudija i obećala da će ajvar ponovo kuvati jer, kako je naglasila, moraju da počaste meštane. Na sjajnoj gastronomskoj promociji Ruskog Sela i Kikinde članicama “Jedistva” čestitao je gradonačelnik:

-Velika je stvar kada ste u nečemu prvi u Srbiji, a vi vlasnice najboljeg recepta i najukusnijeg ajvara za 2020. godinu. Zaista ste nas obradovale. Dostojno ste reprezentovale Kikindu na ovom takmičenju. Zahvaljujem se i organizatorima karavama “Izađi mi na teglu” koji su verovali u Kikindu. Članice “Jedistva” na specifičan način neguju i od zaborava čuvaju kulturu, običaje i gastronomiju ovog kraja. Uticaj raznih kuhinja u njihovoj multinacionalnoj sredini, verovatno je doprineo da pobeda bude upečatljiva- konstatovao je Lukač i pobednicama poklonio ikonu i cveće.

Foto izvor: Kikinda.org.rs

Kikinda.org.rs

Previous articleUŽAS U NOVOM SADU: Grupa mladića udarala momka metalnom šipkom
Next articleUhapšen napadač na novosadskog inspektora!