Vojvodina potvrdila: Milan Kosanović preminuo!

Pixabay
Oglas

Fudbalski klub Vojvodina i zvanično je potvrdio da je u četvrtak od posledica korona virusa preminuo sportski direktor kluba Milan Kosanović.

Podsetimo, Kosanović je u sredu primljen u bolnicu u teškom stanju, a samo 24 sata kasnije, nažalost, iz Novog Sada stigle su loše vesti.

– Napustio nas je izuzetan sportski radnik, vrhunski fudbalski stručnjak, istinski prijatelj i čovek koji je svojim znanjem, harizmom i radom davao nemerljiv doprinos sveukupnom razvoju FK Vojvodina.

– Milan Kosanović je rođen 22. novembra 1971. godine u Novom Sadu, a svoju karijeru posvetio je najviše fudbalskom klubu Vojvodina, u kojem je obavljao mnogobrojne funkcije. U svom periodu boravka u Vojvodini, koji je trajao punih sedam godina, obavljao je posao trenera omladinskog tima, pomoćnog trenera prvog tima i koordinatora omladinske škole „Ilija Pantelić“. Kao trener omladinaca Vojvodine, osvojio je dve uzastopne titule u Omladinskoj ligi Srbije i iznedrio mnoge buduće prvotimce „stare dame“, poput Sergeja Milinković-Savića, Mijata Gaćinovića, Radovana Pankova, Emila Rockova, Nebojše Kosovića i mnogih drugih.

милан, косановиц
Foto: FK Crvena Zvezda

– Kao član stručnog štaba FK Vojvodina, učestvovao je u osvajanju Kupa Srbije 2014. godine, prvog u istoriji kluba. Njegova specijalnost bila je rad u mlađim kategorijama, a svojim posebnim metodama rada je uticao na razvoj karijera brojnih polaznika Vošine škole, nakon čega je dobio poziv Veljka Paunovića, tadašnjeg selektora omladinske reprezentacije Srbije. Kosanović je bio izuzetno važan član stručnog štaba koji je predvodio omladince Srbije do istorijske titule prvaka sveta na Novom Zelandu 2015. godine.

– Kasnije, Kosanović je sa uspehom bio i član stručnog štaba Crvene zvezde od 2017. godine, a sa Vladanom Milojevićem je potom sarađivao i u Al Ahliju. U Novi Sad se vratio jesenas, kada je i postao sportski direktor Vojvodine.

– Informacije u vezi sa mestom i održavanjem sahrane i komemoracije biće saopštene naknadno, a njegovoj porodici, prijateljima, kao i svima koji su ga poznavali, fudbalski klub Vojvodina izražava svoje iskreno i duboko saučešće. Neka mu je večna slava – stoji u saopštenju kluba.

(Telegraf.rs)

Previous articleNOVI KORONA PRESEK
Next articleNa današnji dan 13. maj