Vojvodina osvojila MEMORIJAL VELIKANA

Foto: OK Vojvodina
Odbojkaši Vojvodine osvojili su „Memorijal velikana“. U odlučujućem meču bili su bolji od slovenačkog prvaka „ACH Voleja“ posle pet setova rezultatom 3:2 (15:25, 25:22, 20:25, 25:19, 15:9)..

Turnir je organizovan u znak sećanja na preminule odbojkaše Žarka Petrovića i Radovana Dabića.

Utakmice su se odigravale u maloj sali SPENS-a, a publika je imala priliku da svedoči najinteresantnijem duelu na kraju.

Treće mesto pripalo je timu Calcit Volley-a, a četvrtu poziciju zauzela je zagrebačka Mladost.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Aleksandar Blagojević iz tima domaćina .

-Što se mene tiče najbitnije je da smo pokazali upornost. Nijednu utakmicu nismo lako dobili, šta više, uvek smo startovali loše. Ali, pokazali smo karakter, što se meni jako sviđa, kada nije išlo držali smo se zajedno, pobedili sopstvenu nelagodnost i uvek okretali u našu korist. Borbenost i atmosfera su najvažniji u ovom momentu, a bolja forma i uigranost će uz to i brže doći – poručio je Blagojević.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić okarakterisao je turnir kao dobru proveru za početak, iako su falila dva igrača, koja su trenutno na Evropskom prvenstvu. Nagrade su podelile ćerke velikana Sonja Petrović i Lana Dabić, dok je turnir svečano zatvorio član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Ognjen Cvijetićanin.