Vojska mobilisala 50 stanovnika Petovaradina za rad u Vojnoj bolnici

Foto: Ministarstvo odbrane

Oko 50 stanovnika Petrovaradina postrojeno je jutros ispred Vojne bolnice u Petrovaradinu, kako bi im bilo rečeno da će, ukoliko bude bilo potrebno, u narednom periodu biti angažovani da pomognu u radu ove zdravstvene ustanove, saznaje 021.rs.

Radi se o građanima koji su vojni rok odslužili kao prigovarači savesti bez oružja u ovoj bolnici ili drugim novosadskim zdravstvenim ustanovama.

Kako saznaje 021.rs, Svim građanima je dan pre postrojavanja na kućnu adresu došla vojna patrola koja im je uručila poziv da se odazovu u Vojnu bolnicu.

Ovih 50 građana je od jednog oficira dobilo informaciju da za sada nisu angažovani i da mogu da idu kući, ali da budu spremni da svakog dana može stići poziv ukoliko bude bilo potrebe zbog povećanja broja obolelih od Covid-19 i njihovog smeštanja u Vojnu bolnicu.

Pozvanim stanovnicima Petrovaradina predstavnik Vojske Srbije je rekao i da će dan ili dva dana ranije biti obavešteni i da ne treba da brinu za svoje poslove ili radna mesta, jer po zakonu poslodavac mora da ih pusti.

Detaljnije čitajte na sajtu 021.rs.

 

Autor: 021.rs