Više od tri tone nafte zaplenjeno kod Kovina

freeimages.com

Carinici su, tokom dve zajedničke akcije sa policijom, zaplenili više od tri tone nafte u reonu Dunava kod Kovina, saopštila je danas Uprava carina.

U prvom slučaju su u utorak, nakon višednevnog osmatranja priobalja Dunava, carinici rečne ekipe za suzbijanje krijumčarenja obavestili kolege iz policije da je nedaleko od kovinskog mosta uočen teretni kombi, najverovatnije natovaren krijumčarenom naftom, javlja Tanjug.

Kada je policija zaustavila taj kombi smederevskih registarskih oznaka, u njemu su zajedničkom kontrolom pronađena dva bidona kocke, sa po 1.000 litara nemarkiranog dizel goriva.

Pored bidona sa naftom nalazila se i pumpa za pretakanje, sa oko 15 metara gumenaog creva, a do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, pored krijumčarene nafte, privremeno je zadržan i kombi.

Sličan slučaj dogodio se i nekoliko dana ranije, kada je u blizini rudnika Kovin na Dunavu, prilikom zajedničke kontrole sa policijom i tržišnom inspekcijom, na brodu-bageru pronađen jedan bidon kocka zapremine 1.000 litara i metalno bure od 200 litara u kojima je bilo nemarkirano pogonsko gorivo.

Suzbijanje svih vidova krijumčarenja, kako na kopnu tako i na vodi, jedna je od prioritetnih aktivnosti Uprave carina.

Zaplene goriva su razultat redovnih carinskih kontrola na rečnim graničnim prelazima i akcija specijalizovane rečne ekipe Uprave carina, koja je vrhunski obučena i opremlkena sa pet čamaca – tri patrolna i dva desantna. Oni su u svakom trenutku spremni da se na reci uhvate u koštac sa krijumčarima svih profila, kaže se u saopštenju.

Autor: Tanjug