VIRUS KORONA u Srbiji ubrzala digitalizaciju za pet godina unapred

PKS - Foto izvor: N1

Pandemija je pogurala i ubrzala digitalnu transformaciju kompanija, koje su, suo─Źiv┼íi se sa izazovima u novim okolnostima, na ovom planu za nekoliko meseci presko─Źile pet godina, ka┼że predsednik Privredne komore Srbije Marko ─îade┼ż i poru─Źuje da imperativ mora biti nastavak ubrzane digitalizacije.

Mi ve─ç danas, zahvaljuju─çi globalnoj zdravstvenoj krizi, kada je re─Ź o digitalnom poslovanju ┼żivimo i radimo kao da je 2025. godina. Na┼í imperativ mora da bude dalje ja─Źanje digitalnih servisa i platformi posebno onih posve─çenih malim i srednjim preduze─çima i preduzetnicima„, rekao je ─îade┼ż na video sednici Odbora za jedinstveno tr┼żi┼íte Evrokomore (Eurochambres), prenosi portal Mondo.rs

Da bi se trend ubrzane digitalizacije nastavio, kompanijama ─çe biti potrebna na┼ía pomo─ç, a opstanak i dalji razvoj komora zavisi─çe koliko uspe┼íno svojim servisima budemo odgovorili potrebama svojih ─Źlanica, podr┼íkom u konkretnim poslovima ali i anga┼żovanjem na zaokru┼żivanju propisa i pojednostavljivanju birokratskih procedura“, ukazao je ─îade┼ż, ka┼że se u saop┼ítenju PKS.