VIRUS KORONA u Srbiji ubrzala digitalizaciju za pet godina unapred

PKS - Foto izvor: N1

Pandemija je pogurala i ubrzala digitalnu transformaciju kompanija, koje su, suočivši se sa izazovima u novim okolnostima, na ovom planu za nekoliko meseci preskočile pet godina, kaže predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i poručuje da imperativ mora biti nastavak ubrzane digitalizacije.

Mi već danas, zahvaljujući globalnoj zdravstvenoj krizi, kada je reč o digitalnom poslovanju živimo i radimo kao da je 2025. godina. Naš imperativ mora da bude dalje jačanje digitalnih servisa i platformi posebno onih posvećenih malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima„, rekao je Čadež na video sednici Odbora za jedinstveno tržište Evrokomore (Eurochambres), prenosi portal Mondo.rs

Da bi se trend ubrzane digitalizacije nastavio, kompanijama će biti potrebna naša pomoć, a opstanak i dalji razvoj komora zavisiće koliko uspešno svojim servisima budemo odgovorili potrebama svojih članica, podrškom u konkretnim poslovima ali i angažovanjem na zaokruživanju propisa i pojednostavljivanju birokratskih procedura“, ukazao je Čadež, kaže se u saopštenju PKS.