Vicešampion Evrope poražen u Beogradu – Pavkov junak meča!

SHARE
Milan Pavkov
Fox Sports Milan Pavkov

Sjajno veče fudbalera i navijača Crvene zvezde, a tek posebno za Milana Pavkova. Desilo se i to čudo, u koje nisu verovali mnogi, a to je da Zvezda može naneti poraz nekom od protivnika u LŠ.

Dva sjajna gola momka iz Begeča oborila su veliki Liverpul, vicešampiona Evrope u četvrtom kolu Lige šampiona: Crvena zvezda – Liverpul 2:0 (2:0).

zvezda pavkov
Milan Pavkov:The Independent

Ekipa Dejana Milojevića imala je sve u prvom poluvremenu, ali pohvale idu i za veliku odbranu u drugom delu meča. Time su očuvali vođstvo i rezultat za veliku i istorijsku pobedu u Ligi šampiona.

Istina da Liverpul se od starta meča nije baš najbolje snalazio.

Harizmatični i inteligentni trener gostiju Jirgen Klop je doneo sjajnu odluku da ostavi kod kuće sitnog provokatora Đerdana Šaćirija. Umesto Firmina ubacio je Staridža, koji je pre Zvezdinog vođstva promašio dobru priliku. Kod 2:0 Klop je nekiliko puta ustajao sa klupe, davao savete igračima kod prekida.

„U boj krenite junaci…“

Kada se utakmica bližila kraju, a po rečima navijača: „san je bio tako blizu ostvarenja“, sa stadiona se čulo „U boj krenite junaci svi, krente i ne žalte život svoj…“ U 82. minutu na semaforu stoji 2:0, Liverpul napada konstatno, a navijači davju veliku podršku timu da izdrži pritisak za istorijsku pobedu.