Viber omogućio korisnicima da šalju fotografije i video snimke omiljenim brendovima

vajber&viber
Oglas

Aplikacija za razmenu poruka Rakuten Viber predstavlja nove funkcionalnosti koje će brendovima omogućiti da bolje usluže korisnike, a korisnicima pružiti priliku da s brendovima komuniciraju kao sa prijateljima.

Posredstvom ove nove opcije Viberovi korisnici će moći da razmenjuju fotografije, video snimke i GIF-ove sa brendovima koristeći funkciju kamere integrisanu u aplikaciju. Uz to, korisnici će moći da šalju kompanijama i različite vrste fajlova.

U sklopu ovog noviteta, Viber je uskladio dizajn Biznis stranice za četovanje sa glavnim ekranom za privatne prepiske (na kome su sadržane razmenjene poruke sa sa porodicom i prijateljima) i to na taj način što su dodata „dugmad“ za kameru i galeriju.

Veličina video klipa ne bi smela da bude veća od 100 megabajta, i ne veća od 24 megabajta za GIF-ove. Za fotografije nema ograničenja u pogledu veličine. Takođe, povećana je maksimalna veličina sa 25 na 200 megabajta za druge fajlove koji se šalju brendovima putem poruka.

Svi fajlovi kompanije/brenda i korisnika u toj komunikaciji zaštićeni su enkripcijom u tranzitu.

Očekuje se da će nova funkcionalnost biti raznovrsno korisna. Na primer, ako ste kupili sto u radnji – osoblje neće morati da vam putem telefona mukotropno objašnjava kako da ga sklopite, već samo da vam pošalje video vodič kroz vašu uzajamnu prepisku na Viberu.

Na isti način će biti moguće rešavati i ostala pitanja i probleme, a da se pritom izbegnu lične posete prodajnom mestu, što je pogodno naročito u vreme pandemije.

Kako bi koristili nove funkcionalnosti, biće obavezno da korsnici Vibera preuzmu poslednju ažuriranu verziju aplikacije.

Previous articleImate bele tačkice oko očiju i nosa?
Next articleNa današnji dan 14. jun