Veselinov: „Mirdita dobar dan“ je provokacija

SHARE
Foto: Tanjug
vojvodinainfo

Omladina Demokratske stranke Srbije ocenila je sinoć da je festval „Mirdita, dobar dan“ svojevrsna provokacija za srpski narod i zatražila da se zabrani rad organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava, koja šest godinu organizuje festival.

Omladina DSS je održala performans ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju (CZKD), tako što su na panou prikazali kako se „Albanci ophode prema srpskoj kulturi i srpskom narodu“.

Na panou su bile okačene fotografije razrušene crkve Svetog Đorđa u Prizrenu, autobusa Niš ekspresa koji su digli u vazduh albanski ekstremisti, „Žute kuće“ kao centralnog mesta trgovine organima i druge.

Predsednik omladine DSS Zdravko Veselinov smatra da je „sramno“ što se ovakva manifestacija organizuje u centru grada.

Kako bi to izgledalo da se dozvoli terorističkoj organizaciji Al Kaidi da održi svoj performans u centru Njujorka„, ilustrovao je Veselinov.

Prema njegovim rečima Inicijativa mladih za ljudska prava ovim festivalom promoviše kosovsku kulturu i Kosovo kao nezavisnu republiku.

Oni deluju protiv Ustava Srbije time što promovišu Kosovo kao nezavisno, a u Ustavu piše da je Kosovo neotuđivi deo Srbije„, izjavio je Veselinov.

On je ukazao da je DSS uvek za dijalog i korektan odnos Srba i Albanaca, ali neće dozvoliti, niti nemo posmatrati vanustavno delovanje.

Veselinov je naglasio da ni na koji način ne podržavaju ekstremističke grupe, koje su nasilno delovale protiv tog festivala i da DSS želi na miran način da ukaže nezadovoljstvo protiv održavanja manifestacije.

Festival „Mirdita, dobar dan“ biće otvoren danas u CZKD i trajaće do 1. juna.

vojvodinainfo