Velike promene na visokim funkcijama u Sremskoj Mitrovici – moguć i novi gradonačelnik?!

SHARE
vojvodinainfo

U prostorijama Srpske napredne stranke u Sremskoj Mitrovici poslanik u Skupštini AP Vojvodine i sekretar gradskog odbora Srpske napredne stranke Sremska Mitrovica Dmitar Stanišić danas je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o predstojećim aktivnostima u Skupštini Grada.

Na današnjoj konferenciji, Odbornik u Skupštini grada Sremska Mitrovica Zoran Puhalić je i zvanično pristupio Srpskoj naprednoj stranci. Ovaj odbornik je jedan od stubova dosadašnjeg opozicionog delovanja, delovao je nezavisno. Izabran je kao odbornik na zajednočkoj listi DSS i Narodnog pokreta Dinara – Drina – Dunav kao i Pokret očuvanja srpske tradicije. U DDD pokretu zauzima poziciju predsednika orkužnog odbora za Srem.

U izjavi za Vojvodina Info, Puhalić naglašava „Ja sam patriota, i volim svoj grad, naprednjaci su uradili mnogo, pogledajte oko nas. Naravno da u ova teška vremena želim da dam doprinos, kao i da dam podršku predsedniku Vučiću. Njegov put i moj put su uvek bili isti.“

Kako Stanišić izjavljuje:

Ulazimo u jednu izbornu godinu i za manje od 365 dana nas očekuju lokalni izbori u Sremskoj Mitrovici u redovnom roku, naravno. Ono što je naša poruka svim ljudima iz Srpske napredne stranke to je da sa pojačanom pažnjom posmatramo njihov rad i aktivnosti kako na terenu, tako i sve ono što rade na svojim funkcijama koje obavljaju. Mi imamo veliki broj ljudi koji predstavljaju Srpsku naprednu stranku kako po mesnim odborima, tako i veliki broj poslanika, određenih direktora i ne želimo da pojedinci koji se kriju iza članske karte naše stranke to čine i dalje i ovim putem želim da im poručim da će gradski odbor to da sankcioniše. Dakle, onaj naš član koji dobro radi to će nastaviti i u narednom periodu, a o onima koji ne zadovoljava naše kriterijume ćemo raspravljati i doneti rešenja“, rekao je Stanišić, piše na sajtu Ozon.rs

Nedavno se pojavila informacija da će doći do promena u samom vrhu lokalne samouprave. A to znači da dolazi do imenovanja novog gradonačelnika, te da će Vladimira Sanadera na toj funkciji zameniti Aleksandar Alimpić, koji nije želeo posebno da komentariše ovu odluku.

Izjava Stanišića se nastavlja…

„U narednom periodu preispitaćemo rad svih naših funkcionera od vrha, pa na niže. Konkretno Gradski odbor u ovom momentu nije raspravljao o kadrovskim promenama i informacija o imenovanju novog gradonačelnika nije mogla poteći od strane gradskog odbora“.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović rekao je za Ozon.rs; da je Aleksandar Alimpić jako dobar kandidat za pomenutu funkciju i Mitrovčani ne treba da se začude ukoliko on zaista stane na čelo grada.

vojvodinainfo