Vanredno stanje u još dva grada – Novi Sad i Zrenjanin OBAVEZNO nošenje maski!

Covid19 Srbija

U Srbiji je krajem juna ponovo došlo do povećanja broja zaraženih koronavirusom. Zbog većeg broja zaraženih u pojedinim mestima proglašena je vanredna situacija

Neki gradovi su za sada samo pojačali mere koje se odnose na obavezno nošenje maski i ograničen broj ljudi u zatvorenom prostoru.

Vanrednu situaciju najpre su proglasili Novi Pazar , 25. juna, a onda i Kragujevac, dva dana kasnije.

U ponedeljak je vanredna situacija zbog širenja koronavirusa proglašena i u Vranju.

U četvrtak je, na preporuku Štaba za vanredne situacije sa vanredne telefonske sednice, predsednik opštine Ivanjica doneo odluku o proglašenju vanredne situacije za celu teritoriju opštine.

Nakon što se govorilo i o mogućem zatvaranju glavnog grada, vanredna situacija zvanično je proglašena u petak i u Beogradu. Prethodno su već navedene mere koje će važiti dve nedelje – obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, držanje distance, kao i zabrana rada ugostiteljskih objekata od 23 časa do 6 časova ujutru. Nepoštovanje mera će biti novčano sankcionisano.

Još dva grada su u petak proglasila vanrednu situaciju – Šabac i Čačak.

U nekim gradovima samo su pooštrene mere prevencije, bez proglašenja vanredne situacije.

Obavezno je nošenje maski u javnom prevozu i na javnim mestima u Novom Sadu i Zrenjaninu.

U Pančevu je doneta odluka da se ograniči rad ugostiteljskih objekata. Rad ugostiteljskih objekata je dozvoljen od 06.00 do 23.00 časa, uz obavezno poštovanje zaštitnih mera i socijalne distance.

(Tanjug, B92.net)