Vanredna situacija u sve više opština, pacijente šalju u Niš

Pixabay

Od početka epidemije koronavirus je u Srbiji potvrđen kod 175.438 osoba, a od posledica zaraze preminula su 1.604 pacijenta. U bolnicama je više od 7.300 ljudi, a na respiratorima 253 osobe.

Prema poslednjem preseku, od testirana 17.093 uzorka, koronavirus je potvrđen kod 6.224 osobe. Borbu sa kovidom 19 izgubilo je još 55 ljudi.

Stručnjaci upozoravaju na sve težu situaciju. Epidemiolog Branislav Tidorović kaže da je epidemiološka situacija nepovoljna, dok je u Beogradu katastrofalna. Ističe da su bolnički kapaciteti u Beogradu popunjeni, a da se pacijenti iz prestonice šalju i u Niš.

Kikinda

Na području Kikinde aktivno je više od 1.100 slučajeva zaraze Covidom 19, a na bolničkom lečenju se nalazi više od 50 pacijenata, što je bio razlog uvođenja vanredne situacije u Kikindi. U proteklih nedelju dana preminulo je devetoro pacijenata.

Nove mere

Premijerka Ana Brnabić kaže da će danas ili sutra biti saopštene nove, restriktivnije mere za suzbijanje širenja korona virusa koje će biti uvedene. Ona je navela da se juče na sednici Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona raspravljalo oko novih mera i kakve bi one mogle da budu.