Vanredna situacija u još jednoj opštini u Vojvodini: Nema kupanja, a sahrane o trošku Opštine

Foto: Wikipedia

U Opštini Sremski Karlovci danas je proglašena je vanredna situacija zbog epidemije korona virusa i neophodnosti sprovođenja operativnih mera zaštite, odlučio je Opštinski štab za vanredne situacije.

U epidemiji covid-19 u opštini Sremski Karlovci zaključno sa 03.avgustom obolelo je ukupno 43 građana.

Kako je objavljeno je na sajtu opštine, Sremski Karlovci su se pridružili drugim oštinama u vanrednoj situaciji od danas, 4. avgusta, i ono nosi posebne mere i način ponašanja.

Zabranjena su okupljanja na javnom mestu, gde je više od 10 ljudi u zatvorenom i na otvorenom. Zabranjuje se korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija, ograničeno je radnog vremena ugostiteljskih objekata, obavezno nošenje maski… Do okončanja vanredne situacije za sve posetioce zatvaraju se lokacije – Vidikovac, Dvorska bašta, izletište Stražilovo i ostrva i plaža na Dunavu.

Pored ovih mera, postoje i posebne za sahrane. Naime, obavezuje se sremskokarlovačka opština da snosi troškove sahranjivanja građana Sremskih Karlovaca, kod kojih je utvrđeno da je smrt prouzrokovana virusom Covid 19 – stoji između ostalog u naredbi Opštinskog štaba za vanredne situacije.

U Vojvodini 3.790 aktivnih slučajeva, najteže u Novom Sadu i okolini

(MONDO/Kurir)