Uzurpatorima njiva deset dana da se jave u novobečejsku opštinu

povrtari
Povrtari, njiva,foto: Picdeer

Opština Novi Bečej uputila je uzurpatorima državnog poljoprivrednog zemljišta javni poziv za zaključivanje vansudskog poravnanja.

Opštinska komisija je utvrdila da su neovlašćeno obrađene parcele u državnoj svojini koje se nalaze pod pšenicom, ječmom, kukuruzom, suncokretom, uljanom repicom, sojom, detelinom, senom i raznim povrćem. Spisak parcela koje su uzurpirane, u katastarskim opštinama Bočar, Novo Miloševo, Novi Bečej i Kumane, objavljen je na zvaničnom sajtu Opštine Novi Bečej, prenosi Dnevnik.rs

Novobečejska lokalna samouprava je pozvala uzurpatore koji su neovlašćeno obradili te parcele da se u roku od deset dana od dana objavljivanja javnog poziva jave Opštinskoj upravi radi zaključenja vansudskog poravnanja u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu. Po zakonu, ako pravno, odnosno fizičko lice koristi poljoprivredno zemljište u državnoj svojini bez pravnog osnova, dužno je da plati trostruki iznos najviše prosečne postignute cene po hektaru na teritoriji Srednjobanatskog okruga. Ako se uzurpator ogluši o ovaj poziv, lokalna samouprava je dužna da skine useve.

Malo žarište na jugu BANATA, situacija u Vojvodini gotovo MIRNA!

(Dnevnik.rs)