UZBUNA OKO VOZAČKE DOZVOLE: Probne dozvole do septembra po starom zakonu

SHARE
Foto: MONDO/Marko Tanasković
FOTO PRAVA I IZVOR: MONDO/Marko Tanasković
vojvodinainfo

Primena novih propisa Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, koji se odnose na nove vozače i izdavanje probnih vozačkih dozvola po strožem režimu, odlaže se do 2. septembra, saznaju „Novosti„.

Sve po starom do 2. septembra 

Zato će do 2. septembra svi koji polože za upravljanje putničkim automobilom (dozvola za kategoriju B, na koju se promena isključivo odnosi) dobijati probne vozačke dozvole po propisima koji su važili do sada.

To znači da će se probna vozačka dozvola izdavati osobama sa 17 godina, onima sa 18 ili više godina koji prvi put polaže za ovu kategoriju motornih vozila na period od godinu dana, uz nekoliko bitnih ograničenja.

Promene kod traktora…

Promenjena je i ranija odluka o obaveznoj godišnjoj registraciji traktora, a vlasnici ovih vozila i priključnih poljoprivrednih mašina, baš kao i mopeda, neće morati da ih registruju svake godine, već će im važiti takozvana stalna registracija. Neće morati ni da ih jednom godišnje voze na tehničke preglede sve dok ne promene adresu stanovanja, ili dok vozilo ne promeni vlasnika, pišu „Novosti“.

vojvodinainfo