Uspešan vikend za KK “Hajduk“

SHARE

Karatisti KK „Hajduk“ imali su još jedan uspešan takmičarski vikend.

vojvodinainfo

Naime, najpre su članovi mlađih uzrasnih kategorija ovog kluba učestvovali na jednom od najstarijih i najprestižnijih međunarodnih turnira u Srbiji „Zlatnom pojasu Čačka“ gde su u konkurenciji takmičara iz Španije, Francuske, Italije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Crne Gore, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Mađarske i naše zemlje ostvarili odlične rezultate.

U pojedinačnoj konkurenciji pionir Nikola Vuković je u kategoriji do 45 kilograma osvojio drugo mesto, a bronzanim medaljama su se okitile pionirke Lana Ljubenković i Mia Vojčena, te nade Rastko Baturan i Dunja Rakić.

Bilo je uspeha i u ekipnoj konkurenciji, pa je tako tim ženskih nada Hajduka u sastavu Matea Kalmar, Miona Knežić, Milica Simić i Miljana Tatić osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

Trener u Karate klubu „Hajduk“ Nikola Greber ističe da su veoma zadovoljni onim što su takmičari ovog kluba pokazali u Čačku, jer je zadržan kontinuitet uspeha, ali i pokazan vidan napredak mlađih kategorija, pa u klubu očekuju da će selektor Reprezentacije Srbije pozvati šest članova ovog kluba za učešće na predstojećem Balkanskom šampionatu, koji će biti održan u Bosni i Hercegovini.

Potom su članovi Karate kluba „Hajduk“ nastupili na Kupu Vojvodine za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore, koji je u organizaciji Karate saveza Vojvodine održan u Banatskom Novom Selu. Na ovom takmičenju „hajduci“ su ostvarili potpunu dominaciju u borbama u ekipnoj konkurenciji. Zlatne medalje su osvojile ekipe juniorki i kadeta, a bronzom se okitila ekipa kadetkinja. U pojedinačnoj konkurenciji na Kupu Vojvodine osvojeno je pet medalja.

Miljan Ćaćić je u konkurenciji seniora osvojio drugo mesto, a bronzane medalje su osvojili juniorka Kristina Sokolovski, kadetkinja Aleksandra Đikić, kadet Luka Giric i juniorka Natalija Seratlić. Ono što još treba istaći je podatak da su svi takmičari Hajduka, kao i ekipe ostvarile plasman na Kup Srbije, koji im predstoji za tri sedmice i na koji, ako je suditi na osnovu rezultata sa Kupa Vojvodine, odlaze sa najvišim ambicijama.

vojvodinainfo