Uspešan vikend za KK “Hajduk“

Karatisti KK „Hajduk“ imali su još jedan uspešan takmičarski vikend.

Naime, najpre su članovi mlađih uzrasnih kategorija ovog kluba učestvovali na jednom od najstarijih i najprestižnijih međunarodnih turnira u Srbiji „Zlatnom pojasu Čačka“ gde su u konkurenciji takmičara iz Španije, Francuske, Italije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Crne Gore, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Mađarske i naše zemlje ostvarili odlične rezultate.

U pojedinačnoj konkurenciji pionir Nikola Vuković je u kategoriji do 45 kilograma osvojio drugo mesto, a bronzanim medaljama su se okitile pionirke Lana Ljubenković i Mia Vojčena, te nade Rastko Baturan i Dunja Rakić.

Bilo je uspeha i u ekipnoj konkurenciji, pa je tako tim ženskih nada Hajduka u sastavu Matea Kalmar, Miona Knežić, Milica Simić i Miljana Tatić osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

Trener u Karate klubu „Hajduk“ Nikola Greber ističe da su veoma zadovoljni onim što su takmičari ovog kluba pokazali u Čačku, jer je zadržan kontinuitet uspeha, ali i pokazan vidan napredak mlađih kategorija, pa u klubu očekuju da će selektor Reprezentacije Srbije pozvati šest članova ovog kluba za učešće na predstojećem Balkanskom šampionatu, koji će biti održan u Bosni i Hercegovini.

Potom su članovi Karate kluba „Hajduk“ nastupili na Kupu Vojvodine za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore, koji je u organizaciji Karate saveza Vojvodine održan u Banatskom Novom Selu. Na ovom takmičenju „hajduci“ su ostvarili potpunu dominaciju u borbama u ekipnoj konkurenciji. Zlatne medalje su osvojile ekipe juniorki i kadeta, a bronzom se okitila ekipa kadetkinja. U pojedinačnoj konkurenciji na Kupu Vojvodine osvojeno je pet medalja.

Miljan Ćaćić je u konkurenciji seniora osvojio drugo mesto, a bronzane medalje su osvojili juniorka Kristina Sokolovski, kadetkinja Aleksandra Đikić, kadet Luka Giric i juniorka Natalija Seratlić. Ono što još treba istaći je podatak da su svi takmičari Hajduka, kao i ekipe ostvarile plasman na Kup Srbije, koji im predstoji za tri sedmice i na koji, ako je suditi na osnovu rezultata sa Kupa Vojvodine, odlaze sa najvišim ambicijama.