Uspešan vikend za karate klub “Srem”

Protekli vikend je za karate klub “Srem” bio i te kako uspešan.

Karatisti karate kluba “Srem” u subotu su nastupili u malom ali odabranom sastavu sa svega 8 takmičara na nasam najvećem 48. Međunarodnom turniru za poletarce pionire i nade – “Zlatnom pojasu” koji se tradicionalno održava u Čačku.

Na turniru je učestvovalo preko 1200 takmičara, a karatisti Srema predvođeni trenerom Ivom osvojili su 7 zlata 1 srebro i 1 bronzu i tako zauzeli 2. mesto za najuspešniji klub u katama i pehar za 3. mesto u ukupnom generalnom plasmanu klubova. Zlatom su se okitili Miona Murić 2x, Anđela Perović, Helena Malbašić, Jovana Radovanović, Sara Starčevic, Nina Dragojlović. Srebro je osvojila Irena Grujanić a bronzu Biljana Dragojlović.

U nedelju u Banatskom Novom Selu se održao Kup Vojvodine za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u organizaciji Karate saveza Vojvodine.

Za karate klub Srem nastupili su Vladimir Pašić u kategoriji mlađih seniora i osvojio srebro u katama i bronzu u borbama do 67kg. Na kupu je briljirala Nikolina Grubiša gde je bez izgubljene zastavice pobedila četiri protivnice i osvojila zlato u katama u kategoriji kadetkinja.

Takođe je odličan nastup imala i Mia Teševkić ali u izuzetnoj jakoj konkurenciji ovaj put nije stigla do medalje. Ovim rezultatima ostvaren je plasman na Kup Srbije koji karatiste Ive Vinković očekuje pocetkom maja.