Uskoro završetak gradnje prečistača u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu

Pixabay
Oglas

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli trebalo bi da bude pušteno u probni rad do kraja godine, a u Malom Iđošu nekoliko meseci kasnije, jer je to zahtevniji projekat, najavio je rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koje je obišao završne radove na izgradnji centralnih prečistača otpadnih voda i magistralnog kolektora u ovim opštinama.

Reč je o projektima za koje je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila više od 1,6 milijardi dinara.

Mirović je podsetio da je ovaj veliki posao započet pre dve godine zajedno sa lokalnim samoupravama i dodao da je to prvi korak u zaštiti reke Krivaje i životne sredine u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu.

On je istakao da je dogovoreno da se tokom jeseni obave razgovori sa kompanijama koje posluju u tim opštinama, kako bi se podstakle da izgrade pretprečistače.

– Ostaje nam da u narednim godinama izgradimo i prečistač u Srbobranu i pomognemo izgradnju kanalizacione mreže – kazao je Mirović.

Podsetio je da je Pokrajinska vlada, u delu njene odgovornosti, u velikoj meri očistila Veliki Bački kanal, istakavši da je neophodno da se što pre od strane Evropske unije krene u čišćenje deonice kanala od Kule do Vrbasa.

– Kada završimo čišćenje Velikog Bačkog kanala i reke Krivaje moći ćemo da kažemo da smo uradili važan posao u oblasti zaštite životne sredine – rekao je on.

Predsednik Opštine Bačka Topola Adrian Satmari kazao je da će prečistač znatno doprineti smanjenju zagađenosti reke Krivaje i vraćanju života u nju, istakavši da će uporedo s tim biti nastavljeni i radovi na proširenju kanalizacione mreže koja će biti povezana sa prečistačem.

Predsednik Opštine Mali Iđoš Marko Lazić izjavio je da će završetkom ovih velikih projekata i izgradnjom kanalizacione mreže, koja nije postojala u toj opštini, biti stvoreni uslovi za kvalitetniji i bolji život građana, preneo je sajt Vlade Vojvodine.

 

(eKapija.com)

Previous articleMinistarka kulture u Kisaču na promociji „Corone“
Next articleProfesor Kočović ZABRINUT kao nikad do sad! Neće nam vredeti ni 27 vakcina