Uskoro se otvara deo Keja koji je sedam godina bio neprohodan

SHARE
deo Keja
Montažno-demontažni drumsko-železnički most “Boško Perošević” biće uklonjen prema predviđenoj dinamici, a saobraćaj u delu Keja oko tog mosta će opet saobraćati od kraja novembra.
adsteam seo i izrada web sajta

Na gradilištu je mali broj radnika i mehanizacije. Ipak, u infastrukturama železnica Srbije potvrđeno je da se sve se odvija prema predviđenoj dinamici. Pored rasklapanja mosta, grade se pristupne saobraćajnice za novi drumsko-železnički most, koji je za drumski saobraćaj otvoren 1. septembra, a očekuje se da nakon sedam godina, krajem novembra bude uspostavljen saobraćaj celom dužinom Beogradskog keja.

Pomoćnica direktora Infrastruktura Železnica Anita Dimoski kaže da nizak nivo Dunava stvara problem pa čelična konstrukcija ne može da se demontira, ali se radovi uprkos tome odvijaju prema predviđenoj dinamici jer se rade drugi poslovi.

Podsetimo da je procena od ranije da će za uklanjanje konstrukcije mosta biti potrebno oko tri meseca, ali predstavnici vlasti nisu dali tačan rok. To je i razumljivo zbog različitih tehničkih problema koji mogu nastati zbog vodostaja Dunava i uticaja vetra, što se upravo sada i dešava.

Inače, nije poznato koliko košta uklanjanje montažno-demontažnog mosta koji je sagrađen maja 2000. godine, ali se zna da je u pitanju deo sume od 790 miliona koju je Pokrajinska vlada u 2018. godini izdvojila za finalne radove na novom železničko-drumskom mostu i uklanjanju starog mosta. Dodajmo da će delovi mosta “Boško Perošević” biti smešteni u okviru Ranžirne stanice, kako bi se koristili i u budućnosti.

adsteam seo i izrada web sajta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here