USKORO INSTAGRAM UMESTO IDENTIFIKACIONIH DOKUMENATA

SHARE
Instagram
Instagram, Marketing Land
vojvodinainfo

U septembru 2007. godine doneta je odluka o promeni oblika lične karte. Odlukom je određeno da ona bude u formi plastične kartice, na prednjoj strani ima grb Srbije, digitalnu fotografiju i lične podatke, a na poleđini matični broj i otisak prsta.

Zahtev za izdavanje biometrijske lične karte podnosi se lično u policijskoj upravi ili stanici, po mestu prijavljenog prebivališta, odnosno boravišta. Sama procedura za izdavanje i produžetak lične karte nije preterano teška, ali redovi ljudi koji čekaju znaju biti u najmanju ruku frustrirajući.

Dešava se da se po nekoliko sati čeka, bez obzira na razne sisteme koji se koriste za
olakšavanje toga. To je nešto čemu bi mogao vrlo brzo doći kraj. Po zahtevu nekolicine novih nevladinih organizacija umesto lične karte mogao bi da se koristi – instagram?!

Ukoliko bude usvojeno od strane potrebnih institucija profil na instagramu bi mogao da se koristi umesto identifikacionih dokumenata. Naravno, za to su potrebni određeni uslovi.

Profil na toj društvenoj mreži ne sme biti mlađi od 6 meseci. Pored vremenskog roka, postoje uslovi iskazani u brojkama. Broj pratilaca na profilu mora biti veći od 300, a broj osoba koje korisnik profila prati mora biti minimum 150. Uz to, kao najvažnija stavka se navodi broj slika na kojima su korisnici označeni i broj selfi fotografija.

Potrebno je minimum 12 označenih fotografija i 10 selfi slika od kojih mora biti više od 2/3 u dnevnom režimu fotografisanja.

p.s. Svi likovi, mesta i događaji su izmišljeni. Svaka sličnost sa istinitim likovima i događajima je slučajna. Ovaj članak služi samo jednoj svrsi a to je zabava kroz satirični pogled na današnjicu.
Izvor: FB LaGalačke vesti

vojvodinainfo