Uskoro dve nove bugarske investicije stižu u Srbiju – Jedna u SREM!

Foto: big-cee.com
Oglas

Vrlo brzo ćemo u Srbiji videti dve nove investicije iz Bugarske, a to je konkretan rezultat privrednog foruma u Sofiji u organizaciji Ambasade Srbije, izjavio je za Tanjug ambasador Željko Jović.

On je rekao da je na forumu u ponedeljak učestvovalo 30 kompanija iz Bugarske i sedam iz Srbije, a nakon plenarnog dela održani su direktni sastanci među predstavnicima kompanija gde se razgovaralo o poslovnim idejama.

– Iz toga su proistekla tri-četiri dogovora koja će uskoro da budu formalizovana, a već imamo najavu da će dve bugarske firme vrlo brzo da investiraju u Srbiji od kojih jedna u Šimanovcima – rekao je ambasador Jović.

On je dodao da postoje srpske kompanije koje već imaju razvijen biznis u Bugarskoj, i da su one tokom foruma razgovarale s bugarskim partnerima o daljem jačanju svojih kapaciteta i plasmana roba u susednoj zemlji.

Ambasador Jović je naveo da se razgovaralo o saradnji u domenu IT tehnologija, proizvodnji i distribuciji laboratorijske i medicinske opreme, mašinske indsitrije, sektora prehrambene i tekstilne proizvodnje i energetike.

– Ja sam sve učesnike zamolio da vrlo brzo dobijemo konkretne rezultate razgovora, jer je bila praksa i ranijih godina da imamo ovakve forume, ali da nakon toga nema konkretnih dešavanja – naveo je Jović.

Srpska strana, rekao je ambasador, podsetila je na nedavni sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Rumena Radeva u Dimitrovgradu kada je dogovoreno da Srbija dodatno uložiti u infrastrukturno opremanje industrijske zone Pirot, a Bugarska tu dovede svoje investitore.

Ambasador Srbije u Sofiji je naveo kako je tokom jučerašnjeg poslovnog foruma održan i sastanak predstavnika Naučno-tehnološkog parka iz Niša i Tehno parka iz Sofije na kome je pripremljen teren za potpisivanje nekoliko važnih ugovora o saradnji koji će da regulišu ulaganja dveju strana u obe države.

 

(eKapija.com)

Previous articleJoš jedna EKSPLOZIJA u ,,Slobodi,“ evakuisano 30 porodica
Next articleRegistracija vozila i posle 5. jula pod nepromenjenim uslovima