Uređuje se deo Novog naselja u Novom Sadu – Postavlja se igralište, sportski teren, teretana (FOTO)

(Foto: Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad)
Oglas
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad trenutno izvodi radove na uređenju još jedne javne površine, po idejnom rešenju odabranom na urbanističko-arhitektonskom konkursu Nova mesta, a u okviru realizacije projekta Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture. Za realizaciju ovog projekta opredeljeno je 48,61 miliona dinara.
Novi izgled i namenu dobiće mikrolokacija na teritoriji Mesne zajednice Gavrilo Princip, odnosno površina od 4.680 m2 na uglu ulica Simeona Piščevića i Branislava Borote, koja će biti obogaćena dodatnim sadržajima i novim urbanim mobilijarem.
(Foto: Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad)
Na postojećem dečijem igralištu zadržava se multifunkcionalna sprava koja će biti reparirana, a planirano je postavljanje i tartan podloge, kao i tri nova rekvizita (njihalica, vrteška, klackalica), prilagođena različitim uzrastima dece.
Fitnes igralište biće postavljeno na podlozi od gumenih ploča, a sadržaće teretanu na otvorenom, sa šest fitnes sprava, kao i dva stola namenjena za stoni tenis.
Sem devet standardnih klupa sa naslonom, predviđeno je postavljanje jedne kontinualne i jedne radijalne klupe. Korisnicima će takođe biti na raspolaganju 10 korpi za otpatke i držač za bicikle, kao i javna česma, radi osveženja u toplim danima.
(Foto: Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad)
Utisak zaokruženog urbanog kutka pojačava se uvođenjem ambijentalne rasvete, u vidu kandelabera u zonama sedenja i komunikacije, ali i većih stubova s reflektorskim osvetljenjem oko rekreativnih igrališta.
Planirano je formiranje travnatih površina i sadnja dodatnog visokog rastinja i ruža, dok će postojeća vegetacija biti zadržana.
Previous articleJeziv snimak iz Novog Sada: Žena šamara bebu u kolicima nasred ulice
Next articleSudar dva vozila na Mišeluku, devojčica među povređenima