Uređen sportstki objekat na stadionu GFK „Sloven“ Ruma

(Ruma.rs)

U okviru projekta unapređenja sportske infrastrukture, Opština Ruma je sa 2.400.000 dinara finansirala radove na adaptaciji sportskog objekta na stadionu GFK „Sloven“. Zahtev GFK „Sloven“ se odnosio na rekonstrukciju krova, s obzirom da je zgrada prokišnjavala, ali i za unutrašnje uređenje i opremanje svlačionica, mokrih čvorova, tuševa, dok je Uprava kluba mimo finansijske pomoći Opštine Ruma sama, uz pomoć sponzora i prijatelja kluba, radove proširila, te su u toku radovi i na uređenju spoljne fasade objekta.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić posetio je danas GFK „Sloven“ i izrazio zadovoljstvo urađenim, naglasivši da je cilj lokalne samouprave da se što više dece bavi sportom, da izađu iz zatvorenih prostora, da se sklone od kompjutera i mobilnih telefona, da zdravo odrastaju. Predsednik Mančić je ocenio i da su u upravi „Slovena“ napokon ljudi koji žele da daju doprinos razvoju sporta i kluba, koji ima lepu i dugu tradiciju u našem gradu.

(Ruma.rs)

„Ovo je primer gde se vidi energija i volja da ipak može nešto i samo da se uradi, jer svako sportsko društvo je pravno lice za sebe, imaju svoju upravu, svog predsednika, svoj račun. No, ne posmatraju svi to tako, već osnuju sportsko udruženje i tu je opština da finansira. Ovde je slučaj drugačiji, vidi se želja za napredovanjem, a i sam broj dece i broj selekcija koji trče ovim zelenim terenom u našoj Borkovačkoj dolini ide u prilog tome. Moja poruka je samo da tako nastave, da ne posustanu, mi smo tu da pomognemo, ali da i kritikujemo kada procenimo da nešto nije urađeno kako treba ili da je moglo bolje. Naša je politika da ulažemo u decu, da ulažemo u sport. Mnogi se ljute što je uvek na prvom mestu fudbal, tako je svuda u svetu, to je najmasovniji, najpopularniji sport. Mi podržavamo svih 20 klubova na teritoriji naše opštine, ulažemo u sve njih, okupljaju najveći broj dece i najveću publiku kada su utakmice, tako ćemo nastaviti i ubuduće što ne znači da ne ulažemo u druge sportove koji možda imaju i bolje rezultate, ali nisu toliko popularni i omasovljeni“, izjavio je Mančić.

U GFK „Sloven“ trenira oko 170 igrača, počevši od škole fudbala koju pohađaju mališani od 6 do 12 godina, pa preko pionira, kadeta, omladinaca do prvog tima.

Klub je trenutno u vrhu „Sremske lige“, a ambicije kluba su prvenstveno takmičarske, ali se pored rezultata planira i dalje infrastrukturno unapređenje kluba, kaže predsednik „Slovena“ Milorad Batalo.

(Ruma.rs)

„Hvala Opštini Ruma na pomoći. Za klub su ovo veoma značajni radovi s obzirom da je zgrada bila dotrajala. Krov je prokišnjavao, vlaga je zahvatila mnoge zidove. Mi smo uspeli da uradimo rekonstrukciju četiri svlačionice, dva kupatila, kancelarije za trenere i sudije, uredimo hodnik, zamenimo stolariju, uredimo nove toalete iznad tribina za gledaoce. Zaista smo uz podršku Opštine Ruma obezbedili kvalitetne uslove za rad svih selekcija. Tribine smo ranije sredili, uz pomoć FK „Vojvodina“ smo obezbedili stolice. Mi imamo bolju infrastrukturu od većine klubova u ovom rangu. „Slovenu“ nije mesto u ovoj ligi, imamo ambicije da budemo makar jednu, ako ne i dve lige iznad. Ne stajemo, razvijamo se već smo započeli kompletnu rekonstrukciju pomoćnog terena, radićemo i na glavnom terenu. Idemo u dobrom pravcu, u vrhu smo Sremske lige, ako sutra pobedimo zaostalu utakmicu protiv Ljukova bićemo na deobi prve pozicije“, kazao je Batalo i napomenuo da svi u klubu rade na tome da se stogodišnjica kluba 2024. proslavi na spektakularan način u mnogo kvalitetnijem rangu takmičenja.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić istakao je da je konstanto ulaganje lokalne samouprave u sportsku infrastrukturu dalo vidljive rezultate, ali i da je Ruma jedna od retkih opština koja nije smanjivala izdvajanja za sport, iako šest meseci nije bilo takmičenja.