UPOZORENJE POŠTE SRBIJE: Pojavili se lažni kuriri

Ilustracija/ozonpress.net
Oglas

Lažni kuriri Post-ekspres i drugih kurirskih službi u poslednje vreme idu od vrata do vrata i varaju građane, upozoravaju u Pošti Srbije.

Ovi lažni kuriri pokušavaju da uruče pošiljke, ali uz naplatu određenog iznosa.

Građani Pošti u poslednje vreme prijavljuju ove slučajeve sumnji na prevaru.

„Tim povodom obaveštavamo i molimo građane da prilikom preuzimanja i plaćanja pošiljaka na kućnoj adresi budu dodatno oprezni, da obrate posebnu pažnju i vode računa o prepoznatljivim obeležjima kurirskih uniformi i dostavljača, jasnim obeležjima dostavnih vozila, kao i o standardnoj ambalaži ekspres pošiljke. U slučaju bilo kakve nedoumice ili sumnjivog pokušaja uručenja Post-ekspres pošiljke potrebno je da pozovu Kontakt centar Pošte Srbije na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788, radi provere iste, ukoliko je moguće fotografišu sumnjivo dostavno vozilo, zapišu podatke, ili prijave svaki sumnjivi pokušaj Ministarstvu unutrašnjih poslova“, navode u Pošti Srbije.

U ovoj službi dodaju da pojačano prate situaciju na terenu, prikupljaju i obrađuju podatke prema prijavama građana, ali i proveravaju brojeve pošiljaka na koje korisnici imaju sumnju.

„O razvoju situacije i aktivnostima Pošte Srbije korisnici će blagovremeno biti obaveštavani na internet stranici Pošte Srbije, Post-ekspresa, Fejsbuk profilu, kao i na zvaničnom Instagram nalogu“, navode u Pošti.

Previous articlePijan vozio Zrenjaninskim putem pa PESNICOM UDARIO POLICAJCA
Next articlePodeljeno svih 30.000 vaučera