Umesto najlepšeg somborskog izletišta, danas na Šikari imamo smetlište – Evo zašto!

Foto: Privatna arhiva/Telegraf.rs
Oglas

„Umesto najlepšeg somborskog izletišta, danas na Šikari imamo smetlište, tuče i to je mesto koje svako od nas izbegava u širokom luku“, tako Somborci govore o situaciji u svom gradu, od trenutka kada je ovaj grad postao stanica za migrante iz Azije.

Čitajte i: Migranti napali devojčicu u Bačkoj!

Problem je, kažu, što je odmah pored Prihvatnog centra Komesarijata za izbegla i raseljena lica Srbije osnovan i jedan privatni hostel za migrante.

– Oni tu imaju tri objekta. Sobe su napravljene u prostorijama fudbalskog kluba, restorana i ateljea. Tu je nekada bio klub po imenu Grizli – pričaju meštani.

Ispred tog objekta, kažu, komunalni nered je najveći. Osim kanalizacije koja se izliva u jednu otvorenu jamu, smeća koje se neprestano gomila, kao i blata koje ostaje za taksistima koji se okupljaju ispred hotela, problem su i incidenti među migrantima.

Čitajte i: Horor scene u Somboru

– Uveče prave haos. Sastaju se, valjda, sukobljene grupe, iz različitih nacija. Buka je nesnosna. Događa se da razlupaju i polome stvari, a imali smo prilike i da ih vidimo sa mačetama kako igraju uz narodne melodije – pričaju građani.

Oni koji su blizu Šikare nemaju miran san. Šuma je, kažu, već u velikoj meri uništena.

– Oni se ponašaju kao da su ovde gazde. Komšija je upozorio jednog od njih da ne seče stablo, a on ga je opsovao – priča jedna gospođa za Telegraf.rs.

Čitajte i: SOMBOR U autobusu koji je vozio žene na posao migranti napravili HAOS!

Meštani uznemireni i ogorčeni

Mi više ne živimo kao nekada. Noću nema izlaska kada oni prave haos. Mnogima su vikendice obijane, migranata ima u šumi, taksisti ih stalno dovoze i odvoze. Kada ih autobusima prevezu u Preševo oni se sutradan vrate natrag – pričaju Somborci.

android aplikacija
Previous articleBačka: Mnogi ugostitelji stavili ključ u bravu
Next articleKlizanje u „Ledenoj šumi“ se uskoro zatvara