„Ukoliko Mihajlovićeva ostane ministarka, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu“

Youtube/Printscreen
Oglas

VD direktor EPS-a Milorad Grčić podneo je neopozivu ostavku, i u pismu ostavci pozvao i na smenu Zorane Mihajlović više ne bude zadužena za rudarstvo i energetiku u Srbiji.

Mediji objavljuju i čitavo pismo Grčića a u EPS-u saznajemo da je ostavka podneta uz komentar da je reč o ličnom činu.

Grčićevu ostavku posle niza krupnih problema u proizvodnji električne energije u Termoelektranama Nikola Tesla u poslednjih mesec dana najavio je krajem godine predsednik Vučić.

U pismu Grčić je podsetio da funkciju direktora EPS-a obavljao u izuzetno složenim okolnostima, ističući poplave koje su devastirale elektroenergetski potencijal Srbije, kao i kampanju protiv rudarskog kompleksa i termoenergetskog sektora.

„Uz osećanje lične odgovornosti želim da jasno istaknem da nije bilo dovoljno novih investicija. Razlozi zbog kojih se nisu ostvarili neki od planiranih projekata, a neki drugi su kasnili da realizacijom, su brojni, ali kao čovek koji je naučio da preuzima odgovornost, reći ću još jednom da sam isključivo ja odgovoran za to“, naveo je Grčić.

Dodao je da su znatno brojniji pozitivni rezultati koji su plod rada svih posvećenih radnika u EPS-u.

„To su ljudi kojima sam beskrajno zahvalan, jer su svoje preduzeće i svoju državu stavljali ne samo ispred svojih porodica, već i ispred svojih života. Pokrenuti su investicioni projekti koji su godinama stajali po fiokama, izvukao sam probleme ispod tepiha“ i krenuli smo da ih rešavamo“, ocenio je on.

Uz opasku da ne zna nikoga ko nije grešio, ocenio je da probleme koji postoje ali i ostvarene uspehe u EPS-u može nabrajati danima.

„Umesto toga, kao odgovoran i čestit čovek, podnosim svoju ostavku, zbog onoga sto se u narodu zove objektivna odgovornost“, ocenio je on.

Pismo sa ostavkom iskoristio je, kako kaže, da „ne mareći za hijerarhiju“ upozori na ministarku rudarstva i energetike Zoranu Mihajlović i konstatovao da ukoliko Mihajlović ostane na čelu Ministarstva „i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast“, ocenio je on.

Kako je napisao Mihajlovićeva radeći za strane mentore i poslovne partnere „ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor, koji je srce naše države“.

U dužem pismu kojim je podneo neopozivu ostavku Grčić je detaljno naveo sve što je u EPS-u urađeno, odnosno koliko je novca u to investirano, potanko navodeći i planove te kompanije.

Izvor: Tanjug

android aplikacija
Previous articleUHAPŠEN U SUBOTICI?! – Migrant koji je napao i pokušao da siluje devojku u Malom Požarevcu pronađen!
Next articleZorana Mihajlović da podnese ostavku