Uhvaćena kriminalna grupa! KRIJUMČARILI MIGRANTE do Italije

Pixabay
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su tri osobe osumnjičene da su kao članovi organizovane kriminlane grupe krijumčarili migrante preko Srbije, Hrvatske i Slovenije do Italije.

U saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, uhapšeni su I. M. (1981), koji se sumnjiči da je organizator kriminalane grupe, G. S. (1978) i B. J. (1976).

ČITAJTE I: Ubio bivšu suprugu i pobegao, dete prijavilo smrt

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe migrantima, od januara do aprila ove godine, omogućavali nedozvoljen prelaz državne granice Srbije i Hrvatske.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni migrante skrivene u kamione ilegalno prebacivali u Hrvatsku, a potom im dalje omogućavali nedozvoljen tranzit preko Hrvatske i Slovenije do Italije, za šta su im uzimali do 3.800 evra po osobi. Policija je prilikom pretresa stanova na više lokacija u Beogradu koje su koristili osumnjičeni pronašla i oduzela četiri pištolja, skraćenu lovačku pušku, dva automobila, šest mobilnih telefona i veću količinu novca.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.