Uhapšen osumnjičeni za učešće u ubistvu porodice Đokić

Police - Ilustracija - Pixabay
Oglas

Osumnjičeni za učešće u ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca uhapšen je danas, saopštio je MUP.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je u Nišu sa pripadnicima policije koji rade na rasvetljavanju slučaja i rekao da je to ubistvo uznemirilo čitavu javnost.

On je naveo da je ubistvo porodice Đokić uznemirilo čitavu Srbiju, da je izvedeno na profesionalan, strpljiv, metodičan način i da je očigledno dugo pripremano.

„Zahvaljujući upornom i samopregornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. Odeljenja, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uspeli smo da dođemo do jednog lica za koga osnovano sumnjamo da je učestvovao u monstruoznom ubistvu porodice Đokić“, izjavio je Vulin.

Vulin je naglasio i da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, bez svake sumnje, bili deo ovog ubistva.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Pripadnici MUP-a nastavljaju dalji rad na rasvetljavanju svih okolnosti krivičnog dela, naveo je MUP.

Nestanak tročlane porodice prijavljen je 28. septembra, a četiri dana kasnije pronađena su njihova tela u selu Moravac u opštini Aleksinac.


G. DŽ. je brat od tetke Gorana Đokića i bivši vatrogasac.

Rođaka porodice Đokić Verica kaže da ne može da veruje da je on ubio porodicu, prenele su Novosti.rs

Previous articlePUCNJAVA U NOVOM SADU: Svađa dovela do vatrenog obračuna
Next articleHOROR: Medicinski tehničar UBIJAO pacijente ubrizgavanjem vazduha