Udaljenost između dve kladionice mora da bude 100 metara

SHARE
kladionica
Ilustracija

Rastojanje između dve kladionice, odnosno između kladionice i automat kluba ili igračnice, neće moći da bude manje od 100 metara, predviđeno je Predlogom zakona o igrama na sreću koji je u skupštinskoj proceduri.

adsteam seo i izrada web sajta

Novi zakon predviđa da takvi lokali i dalje neće smeti da budu bliži od 200 metara nekoj školi.

Predviđeno je da priređivanje igara na sreću mora biti društveno odgovorno i usmereno ka zaštiti maloletnika, prevenciji bolesti zavisnosti kod učesnika u igrama na sreću i ka zaštiti podataka o ličnosti učesnika u igrama na sreću, piše Tanjug.

Precizirano je da su priređivači dužni da na najefikasniji način sprovode zabranu učestvovanja maloletnika u igrama na sreću.

Obaveza je svakog priređivača da unutar objekta u kome priređuje igre na sreću u neposrednoj blizini ulaznih vrata istakne poster veličine 100 puta 80 santimetara, na kojem je odgovarajući tekst o prevenciji bolesti zavisnosti, kao i kontakt podaci ustanove koju je Ministarstvo zdravlja sertifikovalo za lečenje bolesti zavisnosti od igara na sreću.

Predviđeno je da uz oglašavanje i reklamiranje klasičnih i posebnih igara na sreću ide i obaveštenje o zabrani učestvovanja maloletnih lica u igrama na sreću i odgovarajući tekst upozorenja o prevenciji bolesti zavisnosti, izveštava Tanjug.

Vlada može dati najviše deset dozvola za priređivanje igara na sreću u igračnicama, odnosno kasinima, i to pravnom licu koje, pored ispunjenja ostalih uslova, ima osnovni kapital ne manji od milion evra u dinarskoj protivvrednosti.

Dozvola se izdaje na deset godina, uz mogućnost produženja, ali i oduzimanja.

adsteam seo i izrada web sajta