Učenik udarao direktora sicem od bicikla u glavu!

OŠ Jovan Jovanović Zmaj gde se dogodio incident, foto Narcisa Božić

Učenik L.Š.(14) udario je Zorana Đurića(53), direktora Osnovne škole ‘’Jovan Jovanović-Zmaj’’ u Sremskoj Mitrovici više puta sicem od bicikla u glavu!

Nezapamćen incident desio je danas u jutarnjim satima kada je direktor Zoran Đurić išao u redovni obilazak škole. Kako ‘’Informer’’ nezvanično saznaje, do obračuna je došlo kada je Đurić, zatekavši L.Š. učenika osmog razreda kako jede na času i  remeti disciplinu, naredio da napusti učionicu, otprativši ga do školskog dvorišta. Tu je učenik pod još nerazjašnjenim okolnostima sicem od bicikla, koji se nalaze u tom delu dvorišta, više puta udario iznenađenog direktora u glavu.

Đurić je odmah otišao u Hitnu službu mitrovačkog Doma zdravlja, gde su mu konstatovane lakše povrede u vidu modrice ispod oka i povređene usne.

I pored brojnih pokušaja novinara direktor nije dao izjavu za medije.

Nezvanično saznajemo da je učenik L.Š. problematičnog i agresivnog ponašanja, potiče iz disfunkcionalne razorene  porodice i sa mlađom sestrom živi sa bakom u Sremskoj Mitrovici.

O njegovom ponašanju upoznati su i socijalni radnici, međutim, u mitrovačkom Centru za socijalni rad ‘’Sava’’ novinare su uputili na pres-službu Ministarstva za socijalnu zaštitu.

-Kako ga ne bi znali L.Š. pravi probleme od početka, cela škola ga zna po problematičnom ponašanju. Maltretira sve oko sebe, drugove u razredu, a tuče se i posle časova. Jednom je poneo nož u školu, pa je dolazila policija. U školi ga se svi učenici plaše i svi gledaju da ga izbegnu. Na časovima radi šta hoće, jede, izlazi, puši, psuje nastavnike, pričaju nam deca, koju smo zatekli u školskom dvorištu.

O celom slučaju obaveštena je i mitrovačka policija, čiji su inspektori zajedno sa tužiocem, pedagoško-psihološkom službom škole, kao i prosvetnpom inspekcijom Grada, danas održali hitan sastanak, o čijim zaključcima su mediji ostali uskraćeni.

-Gradska uprava osuđuje svaki vid vandalizma i nasilja u školama. Dok se ne utvrdi činjenično stanje ne možemo se zvanično izjasniti, rekao je Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje.

Autor: Narcisa Božić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here