Ubijen medvedić jer je previše verovao ljudima

SHARE
Foto: Twitter

Mladunče mrkog medveda ubijeno je jer je bilo prijateljski nastrojeno prema ljudima.

vojvodinainfo

Posetioci Scoggins Valley Parka u američkom Vašingtonu često su medvedića hranili i s njim pozirali za selfije, a to se nastavilo i nakon što je uprava parka izričito zamolila da to ne rade.

 

Budući da se medvedić previše opustio u ljudskom društvu, na kraju je morao da bude ubijen jer je, kako su objasnili iz parka, to povećalo opasnost od toga da napadne ljude.

Pre nego što su pribegli eutanaziji, radnici parka su pokušali mladunče teško 45 kilograma da presele u drugi deo parka, dalje od posetilaca, ali on se već narednog dana vratio jer je navikao da mu posetioci parka ostavljaju velike količine hrane. Kako piše Lad Bible, nije ni pokušavao da pobegne kad su mu se radnici parka približili.

„Ovo je klasični primer zašto upozoravamo ljude da ne hrane divlje životinje. One su savršeno sposobne da same pronađu hranu. Iako imate dobre namere, nikad ih ne smete hraniti. Ovaj medved se previše navikao na ljude i tako ih ugrozio, zato smo morali da ga uklonimo“, objasnio je biolog Kurt Lajsens.

Autor: Index.hr

 

 

 

vojvodinainfo