Ubacite koru limuna u mašinu za pranje sudova i videćete neverovatne rezultate

Pixabay
Oglas

Ako koristite mašinu za pranje posuđa, trebalo bi da znate da u nju možete ubaciti i koru limuna koja će potpuno promeniti efekat pranja.

Naime, kada posuđe perete u mašini, nakon ciklusa na njemu se i dalje mogu zadržati mrlje ili komadiće hrane, pa je onda potrebno ručno pranje, piše portal N1.

Taj problem možete rešiti tako što ubacite komad kore limuna u mašinu za sudove. Uključite obični ciklus pranja, a limun će odraditi svoje. Nakon pranja, posuđe neće imati nikakve mrlje niti ostatke hrane. Osim toga, ostaće i prijatni mirisi.

Ako nemate limun, možete iskoristiti koru bilo kog drugog agruma. Voće poput limuna, narandže, grejpa i slično sadrži limunsku kiselinu koja odlično čisti. Ova kiselina je poznata kao prirodno sredstvo za čišćenje i izvrsno rastapa čestice deterdženata pa na posuđu neće ostati mrlje od vode ili tečnosti od pranja. Uz to, limunska kiselina odlična je i za poliranje i dezinfekciju.

Limun sadrži i antibakterijske suspstance koje doprinose boljoj deznfekciji posuđa. Osim toga, kao prirodno blago sredstvo za odmašćivanje, limun pomaže u uklanjanju tvrdokornih masnih naslaga na posuđu.

Ali bi ipak trebalo da budete oprezni. Poznato je da limunska kiselina može oštetiti posuđe od aluminijuma i srebra. Zato nemojte ubacivati često koru limuna u mašinu kada perete takvo posuđe. S druge strane, ovaj metod pranja najbolje se pokazao kod posuđa o bakra.

 

(eKapija.com)

Previous articleUhapšeni zbog malverzacija sa pogrebnom opremom u Novom Sadu
Next articleMediji: Saznajemo šta je policija tražila u stanu Dijane Hrkalović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here