U Zrenjaninu umanjene zakupnine poslovnog prostora u svojini grada

Ilustracija (Foto: Pixabay.com/NickyPe)

Gradsko veće Zrenjanina donelo je odluku o umanjenju mesečnih zakupnina za korišćenje poslovnih prostora u javnoj svojini tog grada kako bi se prevazišle finansijske poteškoće izazvane pandemijom koronavirusa.

Odlučeno je da se ugostiteljima i turističkim operaterima zakupnina za mart, april i maj ove godine umanji za 90% od ugovorom utvrđene mesečne rente.

Zakupci koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda i hranom za životinje, kao i zanatskim uslugama i delatnostima u oblasti sporta i obrazovne delatnosti, zakupnine za ta tri meseca umanjene su za 40%.

U punom iznosu zakupnina će biti naplaćena zakupcima koji se bave igrama na sreću, finansijko-tehničkim i poslovnim uslugama, bankama, apotekama i osiguravajućim društvima.

Gradsko veće donelo je odluku da se zakup ne naplati zakupcima poslovnog prostora u vlasništvu ustanova i mesnih zajednica, izuzev parlamentarnim političkim strankama kojima će biti naplaćen pun iznos zakupnine.

Kako su u obrazloženju naveli, zaključak je donet jer je procenjeno da će tako doprineti prevazilaženju finansijskih poteškoća u naplati zakupnina za poslovne prostore, olakšati poslovanje zakupaca tokom pandemije, ali i zadržavanju trenutnih zakupaca u poslovnim prostorima grada.

 

 

(eKapija.com)