U Zrenjaninu 23. marta održaće se kniževno veče „Obloge od mastila“

Obloge od mastila
jollymagazine.com
U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ održaće se, 23. marta, u 19 časova književno veče „Obloge od mastila“. Ljubiteljima pisane reči će se  predstaviti Bogdan Stevanović poznatiji kao Blogdan, pisac iz Beograda.

Bogdan Stevanović govoriće o svom novom delu pod nazivom „Obloge od mastila“. Knjga je objavljena pod Vulkan izdavaštvom. To je zbirka koja sadrži 87 priča raspoređenih u sedam poglavlja. Većina tekstova u knjizi je sa bloga. U njoj se nalazi i posebno poglavlje koje nosi naziv – Neobjavljene priče. One sadrže sedam tekstova koji nisu bili objavljeni na blogu, već su specijalno napisani za knjigu.

Pored poglavlja Ogrebotine, Ljubav, Porodica, Balkan, Depeše sa Marsa, Neobjavaljene priče i Um, u zbirci se nalaze i svi aforizmi napisani u proteklom periodu od deset godina, koliko je ova knjiga i pisana.

Bogdan Stevanović Blogdan rođen je u Beogradu 17. decembra 1988. godine. Završio je Trinaestu beogradsku gimnaziju, a nakon toga je diplomirao na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odseku za turizmologiju. Nakon osnovnih studija pohađao je master studije turističkog novinarstva na Univerzitetu Autonoma u Barseloni.

Autor je projekta Svet dostupan svima, koji je nastao  sa ciljem pružanja informacija o turističkim destinacijama osobama koje koriste invalidska kolica. Takođe, jedan je od osnivača humanitarnog pokreta pod nazivom – Pokaži malo da ti je stalo.

Od decembra 2014. godine piše blog – Blogdan koji za dve godine ima više od 100 hiljada pratilaca. Priče sa bloga prenosili, u zemlji kao i regionu, vodeći onlajn i štampani mediji.