U Vojvodini 308 obolelih virusom korona, među njima i dvoje dece

Foto: Pokrajinska vlada

Još 23 slučaja virusa korona potvrđena su u Vojvodini u poslednja 24 sata, što znači da je u pokrajini 308 obolelih građana, od kojih je 123 na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine.

Najveći broj obolelih nalazi se u Novom Sadu, njih 86. Među zaraženima je dvoje dece.

„Deca su dobrog opšteg stanja, nemaju nikakvih problema, praktično su potpuno bez simptoma i to je ono što je dobro. Zaražena su od strane roditelja u ovih mesec dana. Zbog toga i otvaramo Sajam da ne bismo imali prenošenje infekcije između ukućana“, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

U Vojvodini je obolelo 17 zdravstvenih radnika, od čega troje u kontaktu sa pacijentima. Od ukupnog broja obolelih medicinara, troje su stomatolozi. Kako je rečeno, broj testiranih se povećao i sada se dnevno testira oko 300 ljudi. Trenutno se 48 pacijenata nalazi u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu. U pitanju su pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, prenosi portal Ozon.rs

Tendencija rasta broja obolelih u Vojvodini je linearna i uspeli smo da je zadržimo na tom nivou. Još uvek imamo 20-25 obolelih dnevno, nema velikog porasta. Zvono za uzbunu je ako u jednom danu budemo imali 100. Da se to ne bi desilo, sve molimo da ograničimo socijalne kontakte“, naveo je Gojković.

„Od početka krize Novi Sad je dobio 42 respiratora i sada ima dovoljno respiratora i zaštitne opreme„, rekao je pokrajinski premijer Igor Mirović.

On je dodao da uslovi na Novosadskom sajmu nisu najbolji mogući, ali da su „adekvatni“ i neophodni.

SREMSKA KAMENICA: Zaražena medicinska sestra Instituta za plućne bolesti

(Ozon.rs)