U Srbiji u oko pet hiljada hraniteljskih porodica

SHARE
hraniteljske porodice
koje su odlučile da budu hraniteljske, vođene. oni koji su odlučili da budu hranitelji. Jedna od njih je Novosađanka Marta Hangovski koja je govorila za RTV.
adsteam seo i izrada web sajta

Kada je pre 15 godina, Marta Hangovski u svoju porodicu kao hraniteljka primila trogodišnje dete, ono nije umelo ni da hoda ni da govori. Sa mnogo ljubavi, truda i rada, postigla je da taj dečak sa autizmom, danas redovno pohađa srednju školu, bude vredan i poslušan momak. Od pre godinu dana, njihovoj porodici priključila se i jedna šestogodišnja devojčica.

“U početku je bilo jako teško dok nisam stekla neku rutinu koju je on jako dobro prihvatio. Mi smo toliko vezani jedno za drugo da uopšte ne razmišljamo o nekom razdvajanju. Mlađa devojčica sad će godinu dana koliko je kod mene, isto smo se jako vezali, sad ne znam kako će se situacija odvijati, pošto je ona odvojena od svoje porodice, ne znam šta će se dešavati jako smo se vezali ona me zove drugom…ustvari, mamom”, rekla je hraniteljka Marta Hangovski za RTV.

Hraniteljstvo, iako je plaćeno, nije samo posao, već pitanje srca, ističe Marta.

Do danas je u porodici Hangovski boravilo troje dece. Kako ističe, deca kojima je danas hraniteljka i koje voli kao da su njena, međusobno se dobro slažu. Marta bi volela da i ubuduće njena kuća bude ispunjena dečjim osmesima i poručuje: “Imam ljubavi za puno dece”.

Izvor: RTV

adsteam seo i izrada web sajta