U severnom delu Veternika u Novom Sadu niče nova privredna zona – Na više od 6 hektara gradiće se nova veletržnica

fabrika
Image by marcinjozwiak from Pixabay
Oglas
Skupština grada Novog Sada na nedavnoj sednici donela je Plan detaljne regulacije dela područja planiranog za poslovanje sekundarnog i tercijarnog sektora, koji će obuhvatiti severoistočno područje od planirane obilaznice u Veterniku.

Planirana obilaznica koja je navedena u planu predstavlja produžetak Bulevara vojvode Stepe, koji će istovremeno predstavljati jugoistočnu granicu područja koje obuhvata 51,76 hektara.

Kako je navedeno u dokumentu, na ovom prostoru već postoje brojni objekti namenjeni porodičnom stanovanju, a u planu je da se razvije moderan poslovni centar sa privrednim sadržajima iz tercijarnog sektora. Moguć je razvoj delatnosti iz oblasti trgovine, ugostiteljstva, uslužnog zanatstva, saobraćajne i komunalne delatnosti. S obzirom na to da područje obuhvata i veliku površinu na kojoj nema izgrađenih objekta, planira se i izgradnja većih poslovnih komleksa koji će predstavljati komercijalne centre sa nizom prodajnih i servisnih sadržaja.

Tako uz primarnu saobraćajnicu prema Sajlovu, postoji veliki prostor na kome se planira izgradnja moderne veletržnice. Kompleks će biti površine od 6 do 10 hektara, a maksimalna dozvoljena spratnost objekata je P+2.

Inače, ovaj objekat će sadržati zatvoreni prostor sa boksovima za prodaju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, zatim otvoreni prostor za prodaju poizvoda iz kamiona, parking za terena vozila i snabdevanje, parking putničkih vozila, hladnjaču, urpavnu zgradu, skladište veća, ugostiteljske objekte za korisnike i prodavce.

Dodaje se i da će buduća veletržnica biti građena fazno, pri čemu se planira da se u dogledno vreme pretvori u moderan distributivni centar.

Izvan prostora veletržnice područje plana podeljeno je u tri podceline koje su namenjenje privredi ili poslovanju sa porodičnim stanovanjem.

Područje poslovanja sa prodičnim stanovanjem obuhvata površinu od 13,22 hektara, gde se planira oko 1.200 stanovnika i izgradnja 400 stanova. Ostatak površine koje obuhvata plan biće dominatno vezan za izgradnju sadržaja sekundarnih i tercijarnih delatnosti koji bi trebalo da doprinesu bržem privrednom razvoju Novog Sada.

 

 

 

 

(ekapija.com)

android aplikacija
Previous article4 NAJNAPORNIJA horoskopska znaka
Next article5 pravila za život bez depresije