U Rumi od korone obolelo 15 osoba

Izvor: Ruma.rs
Oglas

U Rumi je od koronavirusa prema poslednjim podacima saopštenim nakon današnje sednice Štaba za vanredne situacije obolelo 15 osoba, što je duplo više nego što je bilo tokom perioda trajanja vanrednog stanja, a veliki broj ljudi je i u izolaciji.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, zasedao je Opštinski štab za vanredne situacije koji je doneo niz mera, a jedna od najvažnijih je obavezna upotreba maski u zatvorenom prostoru.

Štab za vanredne situacije Opštine Ruma održao je danas sednicu na kojoj je analizirao epidemiološku situaciju na teritoriji opštine, a kako je konstatovano virus ne miruje i broj zaraženih je nešto veći nego što je to bilo tokom čitavog perioda vanrednog stanja.

U skladu sa ovakvom epidemiološkom situacijom donet je i niz preventivnih mera. Jedna od njih je ponovno uvođenje prskanja i dezinfekcije ulica i vazduha, a najvažnija mera odnosi se na obaveznu upotrebu maski.

„Pre svega, u svim zatvorenim prostorima, u svim ustanovama, javnim preduzećima, objektima kulture, u svim uslužnim privatnim lokalima, restoranima itd. je obavezno nošenje zaštitnih maski. Štab je doneo odluku da zabrani održavanje rumskog vašara u julu“, ističe Slađan Mančić.

Previous articleKAZNE ZA ROŠTILJANJE NA JAVNIM MESTIMA OD 2. JULA NA SNAZI
Next articleFudbalski savez Srbije pomaže fudbalere sa 500 evra