U Prihvatnom centru u Šidu 182 migranta

SHARE
migranti
blic.rs
Prihvatni centar u Šidu koji se nalazi kod Železničke stanice ponovo je počeo sa radom. U njemu trenutno boravi 182 migranta. Tu su smeštene porodice sa decom koja pohađaju nastavu u školama u Sidu, Sotu i Molovinu.

Masume Musavi sa roditeljima i ćerkom od ove nedelje boravi u Prihvatnom centru kod Železničke stanice. Uslovi su bolji, nego na Principovcu gde su do nedavno bili, tvrdi naša sagovornica kojoj je Srbija, kaže samo usputna stanica na putu iz Avganistana ka Zapadnoj Evropi.

„Оvde su bolji uslovi, toplo nam je, škola je blizu, prodavnice takođe. zadovoljni smo pruženom uslugom, videćemo kako će dalje bit“, kaže on.

Posle aktiviranja ovog prihvatnog centra migrantima koji su u legalnim tokovima na šidskoj teritoriji država pruža svu neophodnu pomoć. Humanije i bezbednije uslove za boravak, s obzirom na nadolazeći zimski period.

Od juče do danas povećao se broj lica u Prihvatnom centru, on trenutno iznosi 182 i nadležni kažu da je to krajnji kapacitet. Podsećamo, na insistiranje lokalne samouprave u Šidu u ovom centru isključivo će boraviti porodice sa decom.