Pokrajinska vlada najavila dodatnih milijardu dinara za novu opremu zdravstvenih ustanova u Vojvodini

Pokrajinska vlada danas su uručeni ugovori vredni 400 miliona dinara direktorima 18 zdravstvenih ustanova čiji je osnivač AP Vojvodina. Novac je namenjen za nabavku medicinskih aparata i druge opreme. između ostalih uređaju tu spadaju, tri nova CT-aparata za bolnice u Somboru, Kikindi i Sremskoj Mitrovici. Takođe biće opremljena i nova angio-sala za Klinički centar Vojvodine. Ova sala biće sedma po redu u Vojvodini. Time će biti stvoreni uslovi za adekvatan tretman vaskularnih i neuroloških bolesti.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore i rekao je da je Pokrajinska vlada, uz zalaganje samih zdravstvenih ustanova u Vojvodini, uspela da zaustavi negativne procese u zdravstvenom sistemu na teritoriji čitave Vojvodine. Takođe je uspela da ovu oblast stavi na sam vrh prioriteta.

Predsednik Igor Mirović izjavio je, „Najvažnija vest jeste da ćemo u narednih 60 dana imati dodatnih milijardu dinara na raspolaganju za dalje nabavke najsavremenije opreme za ceo zdravstveni sistem u Vojvodini. I druge regionalne bolnice će moći da konkurišu za nabavku CT aparata i uspećemo da nabavimo nove magnetne rezonance za Klinički centar Vojvodine. Za potrebe zdravstvenog sistema u Vojvodini biće omogućena nabavka najsavremenije medicinske opreme“.

Pokrajinska vlada je za godinu i po dana, uspela da pokrene velike investicije. Neke od njih su nova zgrada Hitne pomoći u Novom Sadu, nabavka 21 sanitetskog vozila za manje razvijene opštine, kompletna rekonstrukcija dela Opšte bolnice u Pančevu. Obuhvatile su i rekonstrukcije Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, Klinike za infektivne bolesti i Klinike za bolesti uva, grla i nosa u okviru Kliničkog centra Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković je naveo da je Pokrajinska vlada obezbedila 1,85 milijardi dinara za unapređenje zdravstva u Vojvodini. I to samo u prošloj godini. Potpisivanjem ugovora u vrednosti od 400 miliona dinara, nastavljaju se ulaganja u ovoj oblasti koja bi trebalo da nam bude primarna. Ovo govori o odnosu Pokrajinske vlade prema zdravstvu. Pokazuje i da je svest  o ulozi i značaju opremanja zdravstvenih ustanova najsavremenijom opremom na sve zavidnijem nivou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here