U Pančevu počela vakcinacija bez zakazivanja

Printscreen/Pančevo RTV
Organizovana akcija imunizacije stanovnika Pančeva bez zakazivanja vakcinom Sinofarm kineskog proizvodača, u svim naseljenim mestima na teritoriji ovog grada počela je danas u Jabuci.

Interesovanje stanovnika Jabuke bilo je veće od očekivanog. U toku prepodneva bilo je prijavljeno više od 270 meštana Jabuke za vakcinaciju.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva veoma je zadovoljan dobrim odzivom građana i dodao da će se raditi do kasnih popodnevnih sati, jer svi koji budu došli biće i vakcinisani.

Ovaj veliki odziv je potvrda da su ljudi pokazali ozbiljnost i shvatili težinu ove situacije. Obezbedili smo dovoljan broj vakcina za sve koji budu zainteresovani da se vakcinišu i idemo ka cilju da imunizujemo što veći broj naših stanovnika i dođemo do kolektivnog imuniteta koji nam je potreban kako bismo što pre prebrodili ovu situaciju izazvanu pandemijom virusa kovid 19. Vakcinacija će trajati u kontinuitetu sve dok ne vakcinišemo sve zainteresovane stanovnike i dok ne dođemo do broja vakcinisanih stanovnika koji će nam omogućiti vraćanje normalnom životu kakav je bio i pre pandemije kovid-19 – kaže Stevanović.

Gradonačelnik dodaje da je početna ideja bila da se vakcine učine dostupnijim prvo stanovnicima naseljenih mesta, s obzirom da su svi punktovi koji funkcionišu na zakazivanje u samom gradu Pančevu.

Ovakva akcija biće organizovana i u gradskim mesnim zajednicama. Prioritet su naši sugrađani koji su stariji od 65 godina. Nepokretni stariji sugrađani zainteresovani za vakcinaciju mogu telefonom da se prijave u Mesnoj zajednici ili svojoj ambulanti, napravićemo spisak i u što kraćem roku obići sve sugrađane koji ne budu u mogućnosti da dođu do vakcinalnih punktova na teritoriji svoje mesne zajednice – najavio je gradonačelnik Stevanović.

Građani Jabuke su veoma zadovoljni što su dobili priliku da se bez zakazivanja vakcinišu u svom mestu, jer su do sada za to morali da dolaze do grada do nekog od vakcinalnih punktova.

 

(Pančevo RTV/Srbija Danas)