U OVOM MESTU ŽENE ZA 8. MART DOBIJAJU POKLON SAMO UZ POSEBAN USLOV

SHARE

Moderno doba nosi i neke nove običaje. Običaje koji su ponekad u najmanju ruku čudni. Postoje ipak oni praznici koji se uvažavaju svuda u svetu.

Jedan od njih je i 8. Mart, Dan žena. Ono što je zanimljivo je način na koji se praznik obeležava u pojedinim mestima. Tako je tragom informacije do veoma zanimljivih detalja došla naša prijateljska redakcija LaGalačkih vesti.

U Donjem Lagalova, kraj Gornjeg Lagalova, običaj je da za ovaj praznik žene daruju žene. U početku je bilo potpuno zabranjeno da se bilo šta daruje damama, čak je i smatrano jeresom. Vremenom su se okolnosti promenile, pa je dozvoljeno i damama da daruju jedna drugu.

Najnoviji običaj koji je ustanovljen od ove godine kao pravilo je iskorak dalje. Od sada je moguće da i muškarac daruje damu ali pod jednim bitnim uslovom.

Žena koja dobije poklon mora da bude snimljena tokom primanja poklona. Uz to mora da se bar jednom osmehne i da to kamera snimi. Taj snimak je “obavezno” dalje proslediti na društvene mreže. Tako da se u Donjem Lagalovu tokom petka očekuje pun instagram story priča nasmejanih žena.

p.s. Svi likovi, mesta i događaji su izmišljeni. Svaka sličnost sa istinitim likovima i događajima je slučajna. Ovaj članak služi samo jednoj svrsi a to je zabava kroz satirični pogled na današnjicu.
Izvor: FB LaGalačke vesti