U opštini Kula proglašena vanredna situacija

Foto: Kula.rs

U opštini Kula danas je proglašena vanredna situacija zbog pogoršane epidemiološke situacije nastale širenjem zarazne bolesti Kovid19.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da je jedan od osnovnih motiva za uvođenje vanredne situacije problem sa kojim smo se suočili nedavno, a to je veliki broj starijih lica koji su oboleli od korona virusa i leče se u kućnim uslovima.

-Oni ne mogu da imaju uslugu geronto domaćica, jer one opslužuju zdrave i potencijalno bi ih ugrozili. Kroz vanrednu situaciju, obezbedićemo dodatna sredstva da se angažuju dodatna lica i da se opreme za tu vrstu korisnika i da tu vrstu usluga počnemo da vršimo, rekao je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

Predsednik je dodao da će na dnevnom nivou pratiti potrebe građana i tako uvoditi nove mere. On je dodao da je broj obolelih u opštini Kula dosta veliki.

-Kroz oštrije mere pokušaćemo da smanjimo broj obolelih i da se smanji pritisak na zdravstveni sistem, jer smo svedoci da su i naša ambulanta i bolnice u okolini prenapregnute.

Predsednik Miljanić je istakao da radno vreme ostaje kao i do sad, kao i rad škola i vrtića, a da će se pratiti situacija i ukoliko bude neophodno mere će se korigovati na dnevnom nivou.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, u opštini Kula je 416 lica inficiranih korona virusom.