U okviru konferencije „BIMUN 2018“ održana je generalna skupština

bimun
RTV
Novi Sad – Poslednjeg dana 15. Međunarodne konferencije „Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN 2018″, u Master centru Novosadskog sajma održana je generalna skupština sa temom „Mladi i globalni izazovi: jačanje uloge Ujedinjenih nacija“. Prisutne je tom prilikom Ognjen Cvjetičanin.

„Veoma mi je drago što se konferencija „BIMUN 2018″ u kojoj učestvuje više od 350 studenata i srednjoškolaca iz Srbije i 33 zemlje sveta, održava u Novom Sadu. Mladi ljudi su pokretačka energija i značajan faktor u razvoju društva. Uveren sam da će ova konferencija, zanimljivim debatama i razmenom iskustava i znanja doprineti boljem međusobnom razumevanju i poštovanju onih vrednosti. Upravo one predstavljaju bitan faktor napretka svake društvene zajednice“, rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Konferencija koju organizuje Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije omogućava povezivanje mladih lidera i pruža priliku za diplomatske debate, uz poštovanje multikulturalizma i demokratskih vrednosti. Cilj BIMUN projekta je da uspešni studenti i srednjoškolci upoznaju mehanizme međunarodne saradnje. Kao i da se upoznaju sa osnovnim diplomatskim načelelima i da razumeju ulogu Ujedinjenih nacija u savremenom svetu.