U Novom Sadu vandalizam u porastu

0
111
Vandalizam u porastu
Uništavanje dečijih igrališta, zelenila, kontejnera, klupa, samo su neki od primera vandalizma. U Novom Sadu vandalizam je u porastu. S namerom da automobilima bliže priđu ugostiteljskim objektima ili slobodnom prostoru za moguće parkiranje u centru, metalni stubići koji razdvajaju pešačku i nepešačku zonu u nekoliko ulica su nesavesno uništeni.

Rušenje granice između pešačke i nepešačke zone, odnosno ulazak automobila na šetalište u terminima kada je u centru priliv građana, turista, starih i dece, trebalo bi strogo kažnjavati, jer naizgled neprimetni metalni stubići imaju veliku svrhu, kažu Novosađani.

Ko je odgovoran za polomljene stubiće za pešake, samo se nagađa. Nadležni pretpostavljaju da to rade dostavljači robe u ugostiteljske objekte u terminima koji im odgovaraju.

„Ljudi neće da poštuju gradsku odluku da se dostava vrši od 22 do 5h, odnosno u periodu kad imaju kartice za ulazak u pešačku zonu, nego kad stignu, kad njima odgovara itd. Zbog toga se dešavaju, u tom delu gde su bili polomljeni stubići u Dunavskoj ulici, negde imaju polomljeni stubići, recimo u Ise Bajića, Ilije Ognjanovića da parkiraju“, izjavio je v.d. Načelnika gradske uprave za saobraćaj i puteve Đorđe Basarić .

Ulice u kojima tako]e postoji problem sa sečom stubića su Miletićeva, Pašićeva i Njegoševa. Na popravci ili zameni uništenih stubića radi se ubrzano. Na mestima na kojima nedostaju biće postavljeni i novi stubići, dodaju iz Gradske uprave za inspekcijske poslove.