U Novom Sadu otvorena izložba OTP banke „Naša banka u istorijskim zgradama“

Oglas

Najlepše vojvođanske zgrade kroz istoriju i vekove

Novi Sad, 9. novembar 2021. – Sa željom da bogatu istoriju poznatih vojvođanskih
građevina predstavi široj javnosti, OTP banka danas je svečano otvorila izložbu fotografija
„Naša banka u istorijskim zgradama“, na Trgu slobode u Novom Sadu, u saradnji sa
Color Media Communications.

Reč je o izložbi na kojoj će u okviru 24 panoa postavljena na Trgu, biti predstavljene četiri istorijske zgrade u kojima danas posluje banka u tri grada: Novom Sadu, Kikindi i Vršcu.

Zgrade su među najvažnijim građevinama u ovim gradovima.

Prema rečima Milene Mićanović, direktorke komunikacija i odnosa sa javnošću OTP banke, ova izložba predstavlja projekat koji na slikovit način građane upoznaje sa bogatom vojvođanskom istorijom i arhitekturom.

„Izložbom fotografija želimo da podsetimo ljude na istorijat ovih zaista velelepnih građevina i da ih upoznamo sa nekim zanimljivim činjenicama i pričama koje su utkane u njihovu prošlost. Želeli smo da oživimo mali deo ove istorije i učinimo ga dostupnim za naše sugrađane. Drago nam je što smo u prilici da poslujemo baš u ovim prostorijama koje, poput enciklopedije, predstavljaju bogatu kulturno-istorijsku riznicu naše zemlje. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo našem partneru, kompaniji Color Media Communications sa kojom smo izložbu realizovali, a građane pozivamo da nam se u narednim danima pridruže na Trgu slobode“, rekla je Milena Mićanović i dodala da ova izložba pokazuje usmerenje i potrebu OTP banke da kontunirano podržava projekte iz kulture kojima se čuva nacionalna kulturna baština.

Posetioci će tokom sedmodnevne izložbe imati priliku da vide fotografije Drakslerove palate, jedne od najreprezentativnijih zgrada na Gradskom trgu u Kikindi, kao i veličanstvenu građevinu u centru Vršca koja datira još iz 19. veka, poznatu kao Frišova palata.

Osim toga, izložbu će krasiti i fotografije nekadašnjeg hotela Majer – danas centrale OTP banke i dvospratne palate„Štedionica“ na Trgu slobode u Novom Sadu, u kojoj je jedno vreme bio smešten Filozofski fakultet, a sada u njenim prostorijama posluje OTP banka.
Izložbu će posetioci moći da pogledaju u narednih šest dana na Trgu slobode, ispred centralne OTP banke u Novom Sadu.

android aplikacija
Previous articleMitrovčanin uhapšen zbog krijumčarenja droge
Next articleSomborska fabrika akumulatora Black horse širi proizvodne kapacitete