U Novom Sadu nastavljena blokada, u Pančevu uklonjena

© ATA Images
Oglas

Poljoproivrednici koji protestuju u Pančevu otvorili su za saobraćaj novi put ka Beogradu, ali se nisu razišli, već su parkirali traktore pored puta u očekivanju nastavka sastanka u Vladi Srbije i dogovora o ceni suncokreta, izjavio je danas za Tanjug poljoprivrednik Ivan Adamov koji učestvuje u protestu.

On je rekao da su njihovi predstavici koje predvodi Jovan Jovanov, učesnik jučerašnjih pregovora u vladi, trenutno kod advokata kako bi sastavili predlog pisane garancije o ceni od 73 dinara po kilogramu suncokreta.

„Kad sastave taj tekst, trebalo bi da odu do vlade da se to tamo potpiše i da budemo sigurni da ćemo dobiti tu cenu. Ukoliko ne bude potpisano idemo traktorima za Beograd. Znaćemo u narednih sat-dva šta će se dešavati s tim“, rekao je Adamov.

Protest poljoprivrednika u Novom Sadu osmi dan zaredom nastavljen je blokadom dela Bulevara Mihajla Pupina od Varadinskog mosta do Skupštine grada.

Njihov predstavnik na jučerašnjim pregovorima u Vladi Srbije Mileta Slankamenac izjavio je nakon sastanka da je problem što su ratari svoj zahtev za cenom suncokreta snizili sa 75 na 73 dinara, ali je vlada ponudila 70,5 dinara i da zbog toga nije postignut dogovor.

android aplikacija
Previous articleZloglasno predviđanje Babe Vange za 2022. godinu se ostvarilo
Next articleVELIKI USPEH ZA NOVOSADSKI UNIVERZITET: Rangiran među 1.000 najboljih svetskih univerziteta