U Novom Sadu će se noću ISKLJUČIVATI VODA

Pixabay
Oglas
Posle apela i upozorenja građanima da se racionalno troši voda za piće JKP „Vodovod i kanalizacija“ je odlučilo da uvede noćne restrikcije u više naselja u okolini Novog Sada.

– Početkom sedmice apelovali smo na racionalnu potrošnju i upozorili da sremska strana grada neodgovorno troši vodu, ali stanje na terenu se nije poboljšalo. Da bismo zaštitili sistem i obezbedili dovoljne količine vode za sve sugrađane, primorani smo da uvedemo restrikcije u vodosnabdevanju.

Bez vode će biti deo Sremske Kamenice (od centra ka Dunavu), Popovica, Paragovo, Čardak, Bocke, Glavica, Ledinci, Torine, Liparije i Sremski Karlovci, u periodu od 20 časova do 05 sati. Napominjemo da će institucije od vitalnog značaja koje se nalaze u gore navedenim naseljima sve vreme imati vodu.

Takođe, smanjen pritisak će imati korisnici u Bukovcu, Kaću, Kovilju i Budisavi. Ukoliko se ova mera pokaže učinkovitom, restrikcije će se obustaviti kad se sistem vodosnabdevanja stabilizuje – navode iz Sektora za odnose s javnošću ovog javnog preduzeća.

Oni dalje pojašnjavaju da je juče, a pogotovo u večernjim satima, zabeležena abnormalna potrošnja pijaće vode koja je ugrozila redovno vodosnabdevanje korisnika.

 

Izvor: Telegraf.rs

android aplikacija
Previous articleHITNO UPOZORENJE RHMZ
Next articleNa današnji dan 24. jun – Završen rat između protestanata i katolika