U Novi Sad po svaku cenu – karatisti Kosova ipak na turniru

kosovo
Kosovo.rs

Kosovski karatisti, pošto su vraćeni sa administrativnog prelaza jer su putovali u opremi sa obeležjima tzv. države Kosovo, ipak dolaze na Evropsko prvenstvo.

Bez obeležja

Navodi se da će se takmičiti bez obeležja i pod zastavom Evropske karate federacije.

Dušan Kozarev izjavio je da uključivanje kosovskog ministra inostranih poslova Bedžeta Pacolija u problem oko učešća karatista na prvenstvu Evrope u Novom sadu providna želja Prištine da im je sport u drugom planu, već promocija separatizma zbog čega zloupotrebljavaju sport.

Uključivanje ministra spoljnih poslova Privremenih institucija samouprave u Prištini Bedžeta Pacolija u problematiku učešća karatista sa Kosova i Metohije na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu pokazuje pravo prave intencije Prištine i želju tamošnjih političara da sport zloupotrebljavaju isključivo za promociju separatizma i samoproglašene kosovske tvorevine„, rekao je Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev Tanjugu.

Dakle, ko ruši sport promocijom lažne države, taj i laže, što se jasno može videti i iz zvanične korespondencije, na osnovu koje je nedvosmisleno jasno da karatisti sa Kosova i Metohije nisu čak ni najavili svoj dolazak u centralnu Srbiju u skladu sa briselskim dogovorima i propisan način„.