U nekoliko dana troje tinejdžera preminulo zbog upotrebe droge

sinteticke droge
U Srbiji je za samo nekoliko dana preminulo troje tinejdžera zbog upotrebe droge. Učenica Politehničke škole u Kragujevcu M.M (16) treća je osoba koja je  preminula.

Kako se navodi, M.M, rodom iz Petrovca kod Kragujevca je sa starijim bratom bila kod druga u naselju Šumarice, kada je unela smrtonosnu dozu droge. Policija sumnja da je u pitanju predoziranje nekom od sintetičih droga.

Prethodno je objavljeno da su zbog upotrebe droge preminuli J.P. (17) u Beogradu i N. S. (18) u Bačkoj Palanci.

Ministar Lončar: Problem upotrebe sintetičkih droga izneću pred Vladu

Smrt tri mlade osobe u Srbiji usled prekomernog uzimanja sintetičkih droga naći će se na sednici Vlade Srbije. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da već ima neke predloge u vezi sa tim i da će ih prvo izneti unutar Vlade.

Loncar
globalserbia.com

Ovakve vesti su uznemirile i mene kao i sve roditelje rekao je Lončar. Dodao je i to da je Ministarstvo zdravlja u stalnoj trci otkrivanja opasnih supstanci koje se nakon otkrivanja stavljaju na listu zabranjenih. Ali kao i do sada proizvođači takvih supstanci su uvek „korak ispred“.

Ministar Lončar je rekao da je ovo problem koji pogađa čitavu Srbiju kao i Evropu i svet. Mora se izneti neka strategija, konkretno za našu zemlju. Da se zajedno sa policijom i prosvetom i svima koji imaju dodira sa decom osmisle mere koje će da daju što brže i efikasnije rezultate.